asperges op italiaanse wijze

bord van Klat Keramiek

Ingrediënten voor 4 personen

  •  1 kg aardappelen, ongeschild, in kleine partjes gesneden

  • 2 bollen burrata

  • Verse pesto* klik hier voor het basisrecept pesto

  • Olijfolie

  • Peper en zout

  •  1,5 kg asperges

  • 150 gr parmezaanse kaas, geraspt

 *verse pesto is het beste bij dit recept. Gebruik geen pesto uit een potje. Geen tijd om pesto te maken? Gebruik dan enkele losse blaadjes basilicum en olijfolie. 

Verwarm de oven op 200°C. Snij de aardappelen in kleine partjes. Leg ze goed verspreid op een ovenplaat, besprenkel rijkelijk met olijfolie. Kruid met peper en zout. Na ongeveer 1 uur in de oven zijn ze klaar. De patatjes moeten goudkleurig zijn met krokante randjes.

Schil ondertussen de asperges. Zet een pot met water op het vuur, leg de asperges erin. Als het water kookt, laat je ze 5 minuten doorkoken. Zet dan het vuur af en laat ze nog enkele minuten rusten in het water.

Schep de asperges over op een bakplaat of ovenschotel. Kruid met peper en zout, bestrooi met de parmezaanse kaas en olijfolie. Zet nog 5 minuten in de oven. Als je oven groot genoeg is, kan je de patatjes in de oven laten staan. 

Vlak voor het serveren trek je de burrata in groffe stukken uit elkaar. Verdeel over de patatjes en besprenkel met de pesto en nog enkele druppels olijfolie. 

Previous
Previous

koffie kokos smoothie

Next
Next

spring rolls met pindadip