spring rolls met pindadip
Geserveerd op een houten plank van De Makerij.
Het zijn precies loempia’s, maar dan zonder te bakken. snel, makkelijk én gezond. vakantiegevoel op je bord!
Ingrediënten voor 6 spring rolls
6 rijstvellen
1 wortel
1/8 rode kool
Halve mango
Halve komkommer
Halve avocado
Handje basilicum
Rijstnoedels (mie)
Optioneel: kip (in fijne reepjes), scampi of een eitje
Snij de groeten, de mango en avocado in fijne lange reepjes. Hak de basilicum fijn. Bak de scampi’s, kip of roerei in een pan. De noedels en kip of scampi kan je ook al een dag van tevoren klaarmaken.
Voor de pindadip
2 el pindakaas
1 el sambal*
1 tl appelazijn
1 tl ahornsiroop
1 el tamari
1 cm verse gember, geschild en geraspt
100 ml lauw water
Meng alle ingrediënten door elkaar in een kommetje en zet even opzij.
* geen fan van pikant? Voeg dan minder of geen sambal toe.
Vul een grote kom met lauw water. Leg een keukenhanddoek op het aanrecht. Week het rijstvel enkele seconden in de kom lauw water tot het minder stug is. Leg het vel op de handdoek. Vul het vel in het midden met een mix van de groenten, scampi, kip of ei en een schepje rijstnoedels. Plooi de zijkantjes naar het midden en rol dan van onder naar boven tot je een soort loempia hebt gerold.
Maak een aantal rolletjes, dip en enjoy!