fluffy pancakes

PS: vergeet niet te proeven!

PS: vergeet niet te proeven!

Easy like sunday moring. Pannenkoeken als ontbijt? dat is het leven! kies je favoriete topping voor extra feest op je bord!

 Ingrediënten voor de pannenkoeken (4 personen)

  •  2 eieren

  • 250 ml melk (of kies je favoriete plantaardig alternatief)

  • 2 el ahornsiroop

  • 200 gr Patisserie bloem voor extra fluffy deeg (maar je kan ook gewone bloem nemen)

  • Snufje zout

  • 2 tl bakpoeder

Mix alles door elkaar. Voeg een extra scheutje melk toe als je het beslag te stevig vindt. Laat 10 minuutjes rusten op het aanrecht.

Warm intussen de pan op en voeg een flinke scheut olie toe. Rijstolie zorgt voor het beste aroma. Als je liever bakt in boter is dat ook prima.
Als de pan heet is, schep je het beslag in de pan. Bak enkele minuutjes aan elke kant tot je pannenkoek mooi goudbruin is.
Werk af met je favoriete topping: fruit, bessen, chocolade, siroop of klassieke suiker? Hier kan je niets fout doen! Doe dus vooral je zin!
Nog inspiratie nodig? Scroll wat naar beneden!

Pro tip: gebruik karnemelk. De natuurlijke fermentatie zorgt voor extra luchtbelletjes in je beslag en garandeert de zachtste pannenkoeken ooit.

Woodenspoon-055.jpg

Roep één dag per week uit tot pannenkoekendag

Onze favoriete toppings 

Kim’s cream

-       1 potje verse roomkaas (crème frêche, platte kaas) bv. AH of Philadelphia
-       1 eetlepel agavesiroop

Roer de roomkaas los en meng de siroop erdoor. 

Bessenconfituur

-       250 gr mix van bevroren of vers rood fruit (braambessen, frambozen, blauwe bessen)
- 2 eetlepels chiazaad

Warm het fruit lichtjes op in een steelpannetje en plet zachtjes met een vork. Roer het chiazaad erdoor en laat 5 minuutjes pruttelen op een laag vuurtje. Het resultaat moet een soort confituur zijn.

Heb je nog een restje over? Je kan het makkelijk een kleine week bewaren in de koelkast. 

Finishing touch: overgiet met enkele drizzles agavesiroop 

Tip: zet je kom al even in de week, dan gaat de afwas weeral vlotter

 

Previous
Previous

liquid sunshine

Next
Next

Anja’s kroket (zoete aardappel-chorizo)