Anja’s kroket (zoete aardappel-chorizo)

Double dippin’ is toegestaan. 

Double dippin’ is toegestaan. 

de perfecte apertiefhap. of midnight snack. maak er zeker genoeg, want niemand zal eraf kunnen blijven!

Pro tip: Je kan ze een avond van te voren voorbereiden. Heb je nog vulling over? Vries het in voor de volgende keer!

Ingrediënten voor 30 kroketten

  • 4 zoete aardappelen, in grote blokken gesneden

  • 100 gr geraspte parmezaan

  • Panko paneermeel

  • 100 gr chorizo, fijn gesneden in reepjes 

  • peper en zout

  • 1 ei, losgeklopt

  • Kokosolie of rijstolie* als je geen friteuse hebt

 Voor de spicy dip:

  • 4 eetlepels Mayonnaise

  • Halve theelepel gerookte paprikapoeder

  • Halve theelepel chilivlokken

  • Halve theelepel knoflookpoeder

  • Peper en zout

 Kook de zoete aardappelen gaar. Plet ze tot puree en roer de parmezaanse kaas en de chorizo eronder. Laat alles samen afkoelen in de koelkast. (minstens 1 uur)

Klop het ei los in een kommetje. Vul een tweede ondiepe kom met het paneermeel. Neem de puree uit de koelkast en rol er balletjes of worstjes van. Dop ze in het ei en wentel ze vervolgens in het paneermeel. 

Bak 1 minuut in de friteuse.

Heb je geen friteuse? Verhit dan kokosolie in een sauspannetje. Frituur de balletjes erin. Als ze niet helemaal onderstaan, kan je ze zachtjes wentelen zodat ze rondom een goudbruin korstje krijgen. Dat duurt ongeveer 90 seconden. Laat ze even uitlekken op keukenpapier. 

Maak intussen de dip. Doe alle ingrediënten in een kommetje en meng door elkaar. 

*Gooi het kokosvet niet weg als je dit gebruikt hebt. Eens gestold, kan je het opnieuw in je pot scheppen en bijhouden voor de volgende bakbeurt. Haal eventuele restjes paneermeel eruit. 

caution! hot!

caution! hot!

Previous
Previous

fluffy pancakes

Next
Next

ovenplaat vol groenten, boerenkool en avocadosalade