Kip citroen met groene boontjes
een verfrissend recept, klaar op een wip en een flik met het minimum aan afwas.
Ingrediënten voor 4 personen:
4 kipfilets of 8 kippendijen
1 citroen in schijfjes gesneden
2 teentjes look, geperst of fijn gesneden
olijfolie
peper en zout
1 kilo groene boontjes
Kook de boontjes beetgaar. Dat duurt ongeveer 5 à 8 minuutjes. Laat ze schrikken onder koud water. Zo blijven ze fris groen.
Verwarm je pan en karamelliseer de schijfjes citroen. Als ze klaar zijn, haal je ze uit de pan en leg ze even opzij. Laat de pan op het vuur staan en bak kip aan, samen met de look. Kruid met peper en zout zodat de kip een mooie bruin korstje krijgt.
Eens de kip gaar is, haal je ze even uit de pan. Stoof de boontjes nog even aan in de pan zodat ze de smaak van het vlees opnemen. Leg de kip en de citroenen er weer bovenop en serveer alles samen in één pan.