ovenplaat vol groenten, boerenkool en avocadosalade

IMG_6857.JPG

vewerk al je favoriete seizoens veggies in één schotel. Snel, makkelijk, en vooral heerlijk.

Ingrediënten voor 1 volle ovenplaat. Voor 4 personen als hoofdgerecht of voor 6-8 personen als bijgerecht. 

  •  1 venkel in repen gesneden

  • 1 kg wortelen, geschild en in reepjes gesneden

  • 1 rode ui, fijne partjes

  • Korianderzaad

  • Chilipoeder

  • Gerookte paprikapoeder

  • 2 eetlepels Balsamico azijn

Verwarm de oven tot 180°C. Meng de groenten in een grote kom samen met de kruiden en de balsamicoazijn. Bedek je bakplaat met bakpapier. Spreid de groenten uit over de bakplaat en gaar gedurende 45 minuten in de oven. 

Prepareer intussen de koude salade.

Koude salade

  • 3 volle handen boerenkool, gewassen en gesneden

  • 1 avocado in fijne stukjes gesneden

  • Scheutje appelazijn

  • Handje pijnboompitten, licht geroosterd

Meng in een kom de boerenkool en de avocado. Masseer de avocado en de boerenkool zachtjes samen. Voeg een scheutje appelazijn toe en masseer deze er eventjes door. 

Neem een kommetje om de dressing te maken. Meng alle ingrediënten en roer goed door elkaar tot je een gladde massa hebt. Zet een pannetje op het vuur en rooster de pijnboompitjes lichtjes. 

Dressing

  • 2 el Tahini

  • Sap van een halve citroen

  • 2 eetlepels ahornsiroop

  • Snuf zout

  • 1 teen geperste look

Vul een diep bord met een ferme schep van de koude salade. Maak in het midden een kuiltje en vul met de gegrilde groeten. Werk af met de tahini dressing en geroosterde pijnboompitten. 

Previous
Previous

Anja’s kroket (zoete aardappel-chorizo)

Next
Next

Kip citroen met groene boontjes