ovenplaat vol groenten, boerenkool en avocadosalade
vewerk al je favoriete seizoens veggies in één schotel. Snel, makkelijk, en vooral heerlijk.
Ingrediënten voor 1 volle ovenplaat. Voor 4 personen als hoofdgerecht of voor 6-8 personen als bijgerecht.
1 venkel in repen gesneden
1 kg wortelen, geschild en in reepjes gesneden
1 rode ui, fijne partjes
Korianderzaad
Chilipoeder
Gerookte paprikapoeder
2 eetlepels Balsamico azijn
Verwarm de oven tot 180°C. Meng de groenten in een grote kom samen met de kruiden en de balsamicoazijn. Bedek je bakplaat met bakpapier. Spreid de groenten uit over de bakplaat en gaar gedurende 45 minuten in de oven.
Prepareer intussen de koude salade.
Koude salade
3 volle handen boerenkool, gewassen en gesneden
1 avocado in fijne stukjes gesneden
Scheutje appelazijn
Handje pijnboompitten, licht geroosterd
Meng in een kom de boerenkool en de avocado. Masseer de avocado en de boerenkool zachtjes samen. Voeg een scheutje appelazijn toe en masseer deze er eventjes door.
Neem een kommetje om de dressing te maken. Meng alle ingrediënten en roer goed door elkaar tot je een gladde massa hebt. Zet een pannetje op het vuur en rooster de pijnboompitjes lichtjes.
Dressing
2 el Tahini
Sap van een halve citroen
2 eetlepels ahornsiroop
Snuf zout
1 teen geperste look
Vul een diep bord met een ferme schep van de koude salade. Maak in het midden een kuiltje en vul met de gegrilde groeten. Werk af met de tahini dressing en geroosterde pijnboompitten.