brookies
kiezen tussen een brownie en cookies is hartverscheurend. wij bakken dan maar gewoon brookies.
goed voor 1 ovenschotel van ca 20 cm x 30 cm = ongeveer 12 grote stukken brookie
Ingrediënten voor de chocolate chip cookies
8 el zachte boter
50 gr bruine suiker (kinnekessuiker)
100 gr kristalsuiker
1 ei
2 tl vanille extract
100 gr bloem
1/2 tl baking soda
1/4 tl zout
40 gr chocolade druppels
Ingrediënten voor de Brownies
10 el gesmolten boter
150 gr witte suiker
100 gr bruine suiker
2 eieren
2 tl vanille extract
75 gr ongezoete cacao
95 gr bloem
1/2 tl zout
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Maak eerst het beslag voor de koekjes door alle natte ingrediënten te mengen. Voeg daarna alle droge ingrediënten toe tot je een kleverig deeg krijgt. Als laatste voeg je de chocolade druppels toe.
Voor de brownies begin je met de gesmolten boter. Doe deze in een kom en voeg meteen de witte en bruine suiker, de eieren, vanille en cacao toe. Meng alles goed door elkaar tot je een egaal beslag krijgt. Voeg de bloem toe en meng opnieuw.
Giet het beslag voor de brownies eerst in de ovenschaal. Zorg dat de hele bodem egaal bedekt is. Neem een lepel en schep een flinke portie van het koekjesdeeg bovenop het brownie beslag. Smeer het grof uit, maar zorg dat je nog altijd een beetje van het brownie beslag kan zien.
Bak 35 à 40 minuten in de oven. Prik in het deeg met een tandenstoker. Blijft er geen deeg aankleven, dan zijn ze klaar!
Laat minstens een half uur afkoelen vooraleer aan te snijden. Het is lang wachten, maar dat is het waard!
Be kind & share a brookie!