groentelasagne
te gemakkelijk, te lekker. Dit is een blijvertje!
Ingrediënten voor 1 grote ovenschotel
4 zoete aardappelen, geschild en in schijfjes gesneden van een halve cm dik
2 courgettes
150 gr chorizo in fijne plakjes gesneden
100 gr geraspte mozzarella of meer. Want op kaas staat geen limiet.
Voor de saus:
1 ui fijngesneden
4 tenen look geperst
500 gr Ricotta
Handje verse basilicum
50 gr geraspte parmezaanse kaas
Peper en zout
2 eetlepels melk
Verwarm de oven tot 180°C. Neem een ovenschaal en rangschik de schijfjes courgette, chorizo en zoete aardappel afwisselend.
Maak de saus. Stoof de uit en look aan in olijfolie. Zet op een laag vuur, voeg de ricotta toe en roer los. Meng de geraspte parmezaan erdoor. Voeg 2 eetlepels melk toe om de saus lopender te maken. Breng op smaak met peper, zout en basilicum.
Proef! En kruid bij als nodig.
Lepel de saus over de groenten. Werk af met de geraspte mozzarella. Laat 50 minuten garen in de oven.