eimuffin met zalm

Houten plank door De Makerij

Houten plank door De Makerij

Ontbijt on the go voor wanneer je weinig tijd hebt. Heb je meer tijd of wil je ze maken voor een brunch? Pimp ze met een salade van kerstomaatjes en rucola.

voor 4 muffins

  • 4 eieren

  • 4 plakjes gerookte zalm

  • 1/2 ui fijngesneden

  • Bieslook fijngesnipperd

  • siliconen muffin vormpjes

  • eventueel rucola en een paar kerstomaatjes

Verwarm de oven op 180 °C. Doe de zalm in de muffinvormpjes samen met een beetje fijngesneden ui. Vervolgens breek je de eitjes erover. 1 ei per vormpje, zoals een spiegeleitje. Kruid met peper, zout en bieslook. Zet 10 minuten in de oven of tot het eitje klaar is.

Ze zijn ook een hit op elk brunchbuffet. Pimp ze dan met een salade van rucola en kerstomaatjes.

Previous
Previous

spring rolls met pindadip

Next
Next

geroosterde noten en pitten