kastanje muffins
herfst in de vorm van een dessert, dat kan met deze kanjers van muffins.
ingrediënten voor 12 muffins:
350 gram kastanjepuree* (uit blik (liefst zonder toegevoegde suikers), bv AH)
150 gram amandelmeel
5 eieren: eiwit en eigeel gesplitst
150 gram suiker
120 gram boter
zeste van 1 citroen
optioneel: bloemsuiker voor afwerking
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eiwitten stijf. Zorg ervoor dat je kom vetvrij is zodat het opkloppen niet mislukt.
In een andere kom meng je het eigeel met de suiker. Meng met een klopper of handmixer tot een fluffy geheel. De kleur van het beslag moet lichtgeel worden.
Bij dit mengsel voeg je alle andere ingrediënten toe behalve het opgeklopte eiwit.
Voeg tenslotte het opgeklopte eiwit toe door het er voorzichtig door te spatelen.
Verdeel het deeg in muffinvormpjes. Bak ca 30 minuten in de oven. Test: Prik met een tandenstoker in de muffin. Hangt er geen deeg meer aan, dan zijn ze klaar!
Werk ze af door wat bloemsuiker over de muffins te verstuiven met behulp van een zeef.
*je kan ook zelf kastanjepuree maken door kastanjes te koken en te mixen.