cheesy tomatensoep

DSC01782.jpg

tomatensoep met een extra portie comfort.

Ingrediënten

  • 10 - 12 tomaten, in partjes gesneden

  • 1 ui, in kwarten gesneden

  • 5 tenen look, gepeld

  • verse tijm

  • oregano

  • 200 ml room (kan perfect met plantaardige room)

  • handje geraspte cheddar

  • verse basilicum

  • olijfolie

  • peper en zout

Verwarm de oven op 200°C. Neem een pot die in de oven mag. Doe de tomaten, ui, look en kruiden in de pot. Besprenkel rijkelijk met olijfolie, peper en zout. Zet een half uur in de oven, zonder deksel. Je moet geen vocht toevoegen, uit de tomaten zelf komt voldoende vocht.

Na een half uur haal je pot uit de oven. Haal de takjes tijm eruit. Mix de groenten tot het een gladde soep is.

Snij de basilicum fijn, voeg toe aan de soep, samen met de cheddar en room. Roer alles nog een laatste keer goed door elkaar. Proef en kruid bij met peper en zout naar smaak.

Werk af met een paar druppels olijfolie en een blaadje basilicum voor je de soep serveert.

Previous
Previous

snelle bessenconfituur

Next
Next

kastanje muffins