toast perzik met burrata en basilicum

DSC09342.jpg

Lunch of fancy brunch. Zonneschijn of regen. Deze toast maakt je dag sowieso een stukje vrolijker.

Ingrediënten voor 4 porties

  • 4 dikke snedes brood 

  • 2 bollen burrata

  • 3 perziken, in dunne partjes

  • handvol verse basilicum

  • olijfolie

  • 1 tl honing

  • 3 tl balsamico azijn 

  • peper zout (maldon zoutvlokken, of groffer zeezout )

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Besprenkel rijkelijk olijfolie over de snedes brood. Kruid met peper en zout en zet 10 minuten in de oven. Verwarm een pan op het vuur en laat de perzikkwartjes karamelliseren in een klontje boter.

Snij de basilicumbladeren fijn en doe ze in een kommetje. Besprenkel met 1 theelepel olijfolie en een snuf peper en zout. Zet even opzij. 

Meng in een apart kommetje 1 theelepel honing en 3 theelepels balsamicoazijn. Zet de balsamicosiroop nog even aan de kant.

Haal het brood uit de oven, besmeer ze met de vers gesneden basilicum. Scheur de burrata in groffe stukken uiteen met je handen en verdeel over de toast. Voeg per toast enkele kwartjes warme perzik toe. Werk af met de balsamicosiroop, een snufje zout en een paar blaadjes basilicum.  

Previous
Previous

Boost balls

Next
Next

Traag gegaarde zalm