strawberry summer salad
ingrediënten voor 2 kommen
150 gr spinazie
1 komkommer, in fijne slierten met de dunschiller
250 gr aardbeien, in de helft gesneden
halve rode ui
100 gr feta, verkruimeld
2 sneden brood van 1 cm dik
2 lente uitjes
halve citroen
1 tl agavesiroop
enkele muntblaadjes
handje pijnboompiten
Verwarm de oven op 200 °C. Snij het brood in blokjes van ongeveer 1 cm. Verdeel over een bakplaat en rooster ongeveer 10 minuten tot ze krokant zijn. Zet opzij om te laten afkoelen.
Zet een kleine pan op een hoog vuur en rooster de pijnboompitjes. Hou ze goed in het oog, want ze kunnen ineens verbranden!
Snij intussen de lente uitjes en rode ui fijn. Rol de komkommerplakjes op (zie foto). Doe de halve aardbeien in een kommetje samen met de muntblaadjes. Besprenkel met de theelepel agavesiroop en pers de halve citroen uit over het kommetje. Hussel even door elkaar met je handen.
voor de dressing meng je al deze ingrediënten in een kommetje:
2 el balsamico azijn
6 el olijfolie
1 tl mosterd
1 tl honing
peper en zout
Vul een diep bord met wat spinazie, komkommerrolletjes, ui en fris zoete aardbei. Bestrooi rijkelijk met feta, croutons en geroosterde pijnboompitten. Werk af met de dressing. Zet jezelf buiten in de zon en geniet van deze smaakbom!