zoete aardappel met pesto kip
Een aanrader voor wanneer je net iets meer tijd hebt. Heerlijk no nonsense recept.
Ingrediënten voor 4 personen
4 zoete aardappelen
4 kipfilets of 8 kippendijen
slaatje of gegrilde groenten naar keuze als bijgerecht*
*in het aspergeseizoen kan je kiezen voor 700 gr groene asperges
Verwarm de oven op 180°C. Wrijf de zoete aardappelen in met olijfolie, peper en zout. Leg ze op een bakplaat. Zet ze 1 uur in de oven. (zie basisrecept voor puffed sweet patato)
Kook intussen de kip gaar in water. Dat duurt ongeveer 25 minuten. Haal de kip uit het water en pluis ze uit elkaar.
Maak vervolgens de pesto (zie basisrecept pesto)
3 bosjes basilicum
klein handje pijnboompitten
klein handje parmezaanse kaas
3 tenen look
2 el olijfolie
peper en zout
Meng de basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas, look, olijfolie, peper en zout in een foodprocessor of stamp in de vijzel.
Meng de gepluisde kip met de pesto. Zodra de aardappelen klaar zijn, snij je ze open en vul ze rijkelijk met de kip pesto. Werk af met wat extra parmezaan en pijnboompitten. Serveer samen met je favoriete salade of gegrilde groenten.