zoete aardappel met pesto kip

Een aanrader voor wanneer je net iets meer tijd hebt. Heerlijk no nonsense recept.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 zoete aardappelen

  • 4 kipfilets of 8 kippendijen

  • slaatje of gegrilde groenten naar keuze als bijgerecht*

*in het aspergeseizoen kan je kiezen voor 700 gr groene asperges

Verwarm de oven op 180°C. Wrijf de zoete aardappelen in met olijfolie, peper en zout. Leg ze op een bakplaat. Zet ze 1 uur in de oven. (zie basisrecept voor puffed sweet patato)

Kook intussen de kip gaar in water. Dat duurt ongeveer 25 minuten. Haal de kip uit het water en pluis ze uit elkaar.

Maak vervolgens de pesto (zie basisrecept pesto)

  • 3 bosjes basilicum

  • klein handje pijnboompitten

  • klein handje parmezaanse kaas

  • 3 tenen look

  • 2 el olijfolie

  • peper en zout

Meng de basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas, look, olijfolie, peper en zout in een foodprocessor of stamp in de vijzel.

Meng de gepluisde kip met de pesto. Zodra de aardappelen klaar zijn, snij je ze open en vul ze rijkelijk met de kip pesto. Werk af met wat extra parmezaan en pijnboompitten. Serveer samen met je favoriete salade of gegrilde groenten.

Previous
Previous

puffed sweet patato

Next
Next

granola