amandelkoekjes

DSC02946.jpg

Krokante koekjes op één twee drie gemaakt.

Ingrediënten voor …. koekjes

  • 200 gr amandelmeel of verse pulp

  • 130 gr bloem

  • 180 gr boter of kokosolie

  • 100 gr suiker

  • 2 el amandelpasta

  • 1 tl bakpoeder

  • snuf zout

  • vanille (stokje of druppels)

  • optioneel: chocolade


Verwarm de oven op 180°C. Meng eerst de boter en de suiker. Voeg dan alle andere ingrediënten toe. Mix alles goed samen. Vorm de koekjes zoals jij ze wil en leg ze op een bakplaat. Bak ongeveer 20 minuten.

Ze zijn nog een beetje zacht wanneer ze uit de oven komen. Laat ze even afkoelen. Eens de boter (of kokosolie) weer gestold is, zijn ze super krokant.

Super lekker bij een glas (zelfgemaakte amandel)melk.

Houten plank van De Makerij in Herentals

Houten plank van De Makerij in Herentals

Previous
Previous

granola

Next
Next

Zelf amandelmelk maken