berry goede crumble

Appelcrumble kennen we intussen allemaal. Besjes in je crumble, da’s origineel, kleurrijk en vooral: je gebruikt de besjes die jij het lekkerst vindt! 

Ingrediënten voor 1 ovenschotel

  • 120gr suiker

  • 130 gr bloem

  • 100gr amandelmeel

  • 3 el havervlokken

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 ei

  • 140 gr boter

 

  • 3 el ahornsiroop

  • 450gr verse bessen*

  • 1 el maizena of arrowroot poeder

 *In dit recept gebruiken we rode bessen, maar laat je gaan en kies je eigen favoriet


Verwarm de oven alvast op 180 graden.
Meng in een kom de bessen met de ahornsiroop en de maizena. Zet even opzij.

Neem een andere kom en meng hierin alle andere ingrediënten tot je een soort deeg krijgt. 

Bedek een ovenschotel met bakpapier. Stort 2/3e van het deeg in de ovenschotel. Duw goed aan met je handen. Hierover giet je de bessen. Het deeg dat nog over blijft, kruimel je over het geheel als toplaag. 

Bak 35 minuten in de oven et voilà!

Previous
Previous

Kamille latte

Next
Next

Thaise biefstuksalade met pindadressing