berry goede crumble
Appelcrumble kennen we intussen allemaal. Besjes in je crumble, da’s origineel, kleurrijk en vooral: je gebruikt de besjes die jij het lekkerst vindt!
Ingrediënten voor 1 ovenschotel
120gr suiker
130 gr bloem
100gr amandelmeel
3 el havervlokken
1 tl bakpoeder
1 ei
140 gr boter
3 el ahornsiroop
450gr verse bessen*
1 el maizena of arrowroot poeder
*In dit recept gebruiken we rode bessen, maar laat je gaan en kies je eigen favoriet
Verwarm de oven alvast op 180 graden.
Meng in een kom de bessen met de ahornsiroop en de maizena. Zet even opzij.
Neem een andere kom en meng hierin alle andere ingrediënten tot je een soort deeg krijgt.
Bedek een ovenschotel met bakpapier. Stort 2/3e van het deeg in de ovenschotel. Duw goed aan met je handen. Hierover giet je de bessen. Het deeg dat nog over blijft, kruimel je over het geheel als toplaag.
Bak 35 minuten in de oven et voilà!