Thaise biefstuksalade met pindadressing
Ingrediënten voor 2 personen:
400 gr rundsvlees
1 rode ui
1 zoete puntpaprika
4 middelgrote tomaten in partjes gesneden
1 komkommer in slierten (met de dunschiller)
kleine rode chilipeper (optioneel)
Verse koriander
Grote handvol sojascheuten
Handje pindanoten (ongezouten)
Leg het vlees al buiten de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Kruid met peper en zout. Snij de groenten fijn en meng ze door elkaar in een saladekom of spreid uit op een grote snijplank.
Verwarm een pan op een laag vuur en zonder vetstof. Rooster de pinda’s tot ze een lichte bruine tint krijgen. Zet ze opzij zodat ze kunnen afkoelen.
Bak het vlees in olijfolie kort aan zodat het aan de buitenkant een bruin krokant korstje krijgt. Haal het uit de pan en laat 10 minuten rusten. Snij het vlees daarna in dunne plakjes. De binnenkant van het vlees is rosé. Leg het bovenop de salade. Werk af met verse koriander, enkele partjes limoen, de geroosterde pindanoten en de dressing.