pesto presto
Zelfgemaakte pesto. Dat is een explosie van smaken waar geen enkel kant en klaar potje aan kan tippen. Heerlijke finishing touch voor pasta, als spread of feestelijk dip.
Ingrediënten
3 bosjes verse basilicum
klein handje parmezaanse kaas, geraspt
klein handje pijnboompitten
olijfolie
3 tenen look, gepeld en geperst
peper en zout
Je kan hem lekker oldschool maken in een vijzel, of gebruik de foodprocessor.
Maal eerst de pijnboompitten fijn samen met 2 eetlepels olijfolie. Voeg dan alle basilicum toe met opnieuw een scheut olijfolie, peper en zout. Mix opnieuw. Voeg dan de look en parmezaanse kaas toe. Heb je geen lookpers, druk de look dan plat met je mes en snij het vervolgens zo fijn als je kan. Mix opnieuw. Als de massa nog wat te droog is, voeg je nog een beetje olijfolie toe. Lek eens aan de lepel en kruid nog bij naar smaak. Pesto is een smaakmaker aan je gerecht, dus hou je zeker niet.
tip: Overschotjes kan je makkelijk invriezen of nog een weekje bewaren in de koelkast in een afgesloten potje.