spicy pineapple mojito

happy hour is here! Shake it up met deze originele mojito. Spicy, sunny, maar vooral very sweet.

Ingrediënten voor 1 groot glas 

  • 120 ml ananassap*

  •  1 cm verse gember, in dunne schijfjes

  • Takje verse munt

  • 1 limoen, in 2 gesneden. 1 helft uitgeperst voor het sap, andere helft in kwartjes gesneden

  • crushed ice

  • 50 ml bruine rum

  • 60 ml bruiswater

  • ananas voor garnering

Kook het ananassap samen met de gemberschijfjes. Het sap zal indikken. Laat het terug afkoelen tot kamertemperatuur. Karamelliseer een stuk ananas in de pan met een klontje boter. Zet even opzij om af te koelen. Dit stukje kan je makkelijk een dag van tevoren voorbereiden.

Vul je glas met ca 6 blaadjes verse munt, sap van een halve limoen, de limoenkwartjes. Stamp goed bijeen zodat de smaken vrijkomen. Voeg dan het ananassap met de gember toe en roer door elkaar. Voeg ijs, rum en bruiswater toe en meng goed door elkaar. Werk af met een blokje gekaramelliseerde ananas en een takje munt. 

 *Heb je nog een ananas rondslingeren? Haal er 2 dikke schijven van, doe ze in de blender, samen met een scheutje water en laat enkele minuten draaien op hoge snelheid. Et voilà! Vers ananassap! Het sap is niet helder, maar lijkt wat op een smoothie. 

Previous
Previous

badass blackberry bourbon

Next
Next

pesto presto